söndag 31 januari 2010

Hej Malin
Åker på sportlovet till Sverige för att träffa Malin samt pyssla. Det blir ett år som pysslare. Skickade flyginfon med kortet.

fredag 29 januari 2010

TGF utmaningen

slutade tvärt, inte bara för mig utan alla. Servern där man skulle ladda upp sina kort crashade så de beslöt sluta på tredje dagen. (Det var redan slut när jag postade mitt tredje kort, men jag hade inte hunnit läsa det...). Det var riktigt roligt, men visst lite stressigt att hinna pyssla VARJE kväll. Fyra digi stämplar blev det, och två av dem kan vem som hellst ladda ner från The Greeting Farm bloggen. Dessutom hade det gnällts, sånt förstår jag mig inte på... Nu har det iallafall varit CHA mässa på andra sidan Atlanten vilket betyder att det kommit ut mycket nya produkter, och jag ska på finska "Leimailutaivas" mässa nästa veckoslut.

onsdag 27 januari 2010

CHA day 3


Utmaningen fortsätter... Blev förvånad hur svår bilden var att färglägga, men till slut blev jag nöjd. Grattis stämpeln i vänstra hörnet syns bättre i verkligheten.

I thougt this card would be a greeting card for a new baby boy, but maybe it would pass as a congratulation for a one year old?...

tisdag 26 januari 2010

Greeting Farm CHA day 2
Here is my second card for the CHA Relay. Almoust went sleeping insted of making it...

Grattiskort kan det va bra att ha på lager! Fortsätter alltså andra dagen på veckoutmaningen, gäller att ladda upp senast kl 2.00, och så får man nästa dags digi stämpel på e-posten nästan morgon, gratis. Imorgon blir det en Critter.

måndag 25 januari 2010

Vintrigt födelsedags kortDethär kortet gjorde jag till min pappa på hans födelsedag och Scraplagrets januari utmaning, som heter "Gnistra och glimma". Man skall inspireras av fotografier på nyårsraketer och Rydbergs "Tomten", som börjar såhär: "Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma."

På mitt kort gnistrar och glimmar det i det mörkblåa midnattspappret, med stjärnor och så är det ju dekorationera, braden i blomman samt pearl makern i hörnet som gnistrar och glimmar.

söndag 24 januari 2010

CHA Day 1

Nu började det! Första utmaningen på TGF... Nu gäller det alltså att skapa kort varje dag under en vecka så mailas följande digistämpel till dig. Här finns mer info, det finns tid tills ti kl 2.00 att delta, sen är det försent!

My firts card for the TGF CHA relay!

Vinter - Första skidturenDehär bilderna är från förra vintern, då Flickan fick skidor av julgubben. I år fick hon (och han) skrinnskor och jag skall förhoppningsvis hinna scrappa dem innan vintern är slut. Jag har liftat uppläggningen, men jag minns tyvärr inte mer av vem...

lördag 23 januari 2010

Back to the 70's...

Fick äntligen (ja, inte tog det mer än drygt två veckor...) mina Nestabilities från U.S.A, det var ju lite grisen i säcken, men nöjdare kan man väl inte va; scalloped cirkles & scalloped ovals! för 30e MED postavgift över Atlanten, oanvända! Och jungfrutur för BigShoten! (och cirklar&ovaler är förhandsbeställda till Leimailutaivas...)
Nå, jag måste ju testa och för att komma igång sökte jag en skiss och fann den på I love ProMarkers blogg. Hör visst Malin kvälja på andra sidan bottenviken, för kan nog medge att det blev lite väl 70-tals, som våra sparkbyxor när vi va små...

This card was made by the sketch on I love ProMarkers blog, it was not my intention to go 70's...
This is also the first time for my BigShot because my nestabilities came today (bought from ebay) and I didn't even know wich ones I actually ordered...

fredag 22 januari 2010

LO: Språkutveckling

Dokumenterade i somras vilka ord dottern inte ännu kan uttala korrekt, och eftersom det skett en stor utveckling under senhösten ville jag göra en ny då hon är 4 år. De nya kombinerade jag med en utmaning på Hobbyhuset, där man skulle scrappa i rosa. Samtidigt fick jag dokumenterat hennes prinsess period... Kommer att vara roligt att läsa om några år. Tänker göra en om sonen också, har redan antecknat hans "ord".


onsdag 20 januari 2010

Kirjekuorikortti

Leimailuhaasteessa törmäsin tänään uuteen haasteeseen joka oli todella innostava! Luulin että kirjekuorikortti olisi vaikea tehdä, mutta kuvallisen ohjeen kanssa se kävi nopeasti ja näppärästi. Tähän tarvitaan kaksipuolinen paperi, ja niitä minulla ei kyllä juuri enää ole... Muut koristeet ovat paperi- sekä vaahtomuovikukat, haaraniitit ja tietysti PearlMaker ;-)

Täältä löytyy ohje.

tisdag 19 januari 2010

Digi stämplar från TGF!

Kolla här:
http://splendidstamping.blogspot.com/2010/01/cha-digi-relay-rules.html

i stort sett får man ett dygn tid att göra ettt kort och så mailas man en ny digi TGF stämpel, alltsomallt kan man få 6 st! Missar man en deadline så är man ute...

låter skoj!!!

Tvillingflickor del 2


Som jag skrev igår, blev det ett till kort med tvillingflickor, denhär gången The Greeting Farm Anya, stor favorit den med! Vanligtvis färglägger jag med ProMarkers, men här har jag dessutom stämplat klänningarna på mönsterpapper, som jag sedan klippt ut och klistrat på.

Vilken tror ni beställaren vill ha?...

måndag 18 januari 2010

Tvillingflickor del 1

Fick min första kortbeställning till en nybliven tvillingfamilj, två flickor. Försökte få ett flickigt men lite tufft kort. (Det blev två alternativ, bloggar det andra imorgon.)
Lämpligt med tanke på kortet så kom mina efterlängtade "lille skuttar" på fredagen, snabbt och smärtfritt! Här fick de lite glitterlim i öronen och fötterna, annars chalkade jag motivet lite och i ena hörnet finns det igen PearlMaker.

lördag 16 januari 2010

LO: Första kalasetIdag är det dags för det fjärde kalaset (dock är det inte ännu riktiga dagen), så kalaset till ära visar jag en äldre LO från flickans allra första kalas (samtidigt en av mina allraförsta tårtförsök). Har liftat den, men minns inte mer av vem.

fredag 15 januari 2010

Min första scrapsida...


Kommer att ägna mig en hel del åt dottern nu i bloggen, med inkommande födelsedag och allt. Denhär LO:n är den första 12*12 sidan som jag scrappat, dvs den är snart ett år gammal, bilderna likaså. Tycker fortfarande den är rätt ok. Bilderna är självutprintade i sepiaskala och dekorationerna Tiimari grejer, urvalet var inte så stort på den tiden (hemma alltså)...

torsdag 14 januari 2010

Pikkuprinsessan kortti


Tämän kortin olen tehnyt pikku prinsessalleni joka täyttää vuosia ensi viikolla. Sopiva kuva on siis TGF:in "Princess Anya", joka on saanut vähän kimalleliimaa ylleen. Osallistun tällä kortilla P*skarteluhaasteeseen, jossa oli haasteena valita sopiva bingorivi. Minä valitsin "vihreää, haaraniitti ja kukka".
Deltog i en bingoradsutmaning med detta kort som jag ägnar min egna lilla prinsessa.

onsdag 13 januari 2010

WOJ kort


Wiff of Joy hade en trevlig skiss i sin blogg, och den födde detta kort på mitt pysselbord. Jag trodde att jag inte tyckte om bakgrundspappret eller lila, men tillsamman gillar jag det?... Lite glitterlim i muffinsen och ljuset, chalkade kanter och blommor.

måndag 11 januari 2010

Vintage-kortti


Osallistun tällä kortilla P*skarteluhaasteeseen jossa aiheena on Vintage... Kuten moni muukin, en koe aihetta aivan omakseni, enkä ensin ajatellut osallistuvani, mutta työhuonetta siivotessa löysin nämä enkelikiiltokuvat sekä vintagetyyppisen postikortin ja siitä se sitten lähti. Kiva kokeilla jotain vähän muutakin välillä! Teksti on embossattu ja helmet on tehty PearlMakerilla (ihana tuote!)

LO: BadpausDenhär har jag gjort redan för en tid sen. Finurliga med den är att Flickans simdräkt har likadant mönster som pappret, fastän det inte syns! Dethär blev en spontan paus då barnen var övertrötta och gnällde i bilen (enda gången!), så vi måste stanna på första bästa simställe. Efter pausen slocknade de och sov gott ända till Vimmerby.

Sparsamt med dekorationer, det är endast band, blommor, "Just the Edge" och brads, och så stämpeljournalingen som jag har på flera LO:n från semester resan!

söndag 10 januari 2010

LO: Myra

Jag har redan ett tag funderat på att använda wellpapp i någon layout, som jag sett på flera finska bloggar. Nu när jag såg denhär utmaningen på Stämpelstudion, och den slutar med utmaningen "kör igång!" så var det precis vad jag gjorde! Man skulle dessutom ha med något utstansat (stjärnan) och punchinella. Hade först tänkt scrappa några påskfoton från farmor där bakgrunden är en halvrenoverad vägg, men hittade inte de bilderna och jag är glad, för det här blev roligt! Sprätte med lite målning också, inspirerat från Inspiroidu bloggen?...

lördag 9 januari 2010

LO: Panda kramHär är en till LO som jag lägger i semesteralbumet (med 24 sidor räknade jag), hade inte först tänkt det, men sen tyckte jag fotot va så sött och för det andra så gillar jag layouten.

Som det står på journalingen så var gossen mycket trött och hungrig, vi hade just åkt i en maskin på Tivoli och Pandan stod där brevid.

Räknade att jag har 3 semester sidor kvar, många fler som jag inte ännu bloggat och massor med inspiration!

fredag 8 januari 2010

LO: Wedding wishes
Har scrappat min väninnas bröllopskort, letade efter någonting som skulle gå ihop med utmaningen på Fruarna Lilja, dvs att scrappa i dessa färger:

Har många andra bröllops bilder som jag tänkt scrappa (eftersom vi inte har bilder framme på väggar eller hyllor, men jag tycker inte de kan bli liggandes i skåpen heller...). Här har jag använt mig bl.a. av PearlMaker i blommorna, "Just the Edge", hjärtbrads och embossat hjärtat och text stämpeln.

Cupcake Diva kort


Ajattelin ensin olla näyttämättä tätä korttia kun en ollut siihen ihan tyytyväinen, mutta parin päivän aikana se on muuttunut ihan "siedettäväksi"...

I made this card using the shetch on Passion for ProMarkers page.

Google translator

Är det bättre att jag tar bort translatorn från sidobalken, eller är jag den enda som störs av dessa pop-up windows i övre balken?

Rupeanko kirjoittamaan kaikki postit sekä suomeksi että ruotsiksi? Minua ainakin tuo Google translate rupesi häiritsemään, vai?

LO: Gungeligung


För tillfället tycker jag att det är roligt att stämpla och embossa (det kanske märks...). Denhär LO:n föddes till en utmaning på Magdas, där man igen skulle stämpla på bakgrunden. Använde stämplar och Distress dyna för att stämpla två hörn och en liten bit "Just the Edge" under rubriken. Hjärtan är också "Just the Edge" som jag färglagt med ProMarker. Fotografierna är "restbilder" från tidigare scrap, och ideén till att använda chipboard ramar har jag hämtat från samma Amerikanska tidning som jag liftade presentkorts korten. (Malin, vad heter den?)

Nu har jag snart slut på bokstavs stickers och "Just the Edge", undrar om man hittar dem i någon butik ännu? Tål att undersökas... Jag tycker LO:n blev lite söt. :-)

torsdag 7 januari 2010

Lille skuttarna ännu

EDIT: pojkkortet är ännu ledigt

Här är det ljusröda Lille skutt kortet jag skrev om tidigare, och så hade jag ju ett blått också. Låter det tillsvidare stå utan text så han jag ha det i reserv och gratulera på rätt språk.

Nu har jag beställt stämpeln från Magnolias webshop, hoppas det fungerar bra. Är rätt shoppingsjuk på stämplar för tillfället, men försöker hålla mig tills Leimailutaivas... Och så väntar jag Spellbinders stansar från Ebay, 2 st, men jag vet inte vilka?!... Önskar mig scalloped och vanliga runda...


Belysningstips för fotografering mottages, nu har jag lite fixar enkelt med den vita färgen, men bäst skulle det ju va om utgångsläget var bra.

onsdag 6 januari 2010

Bra att ha kortDessa två kort har jag inte skrivit något på, ännu. Jag pysslar ofta i perioder och sen när det gäller att ha ett kort kan det vara bråttom. Nu har jag iaf två i reserv. :-) det övre kunde jag t.o.m. tänka mig ge en man, eller?

Det är punchinella, pearl maker, minirosor och foamblommor, förrutom mönsterpapper.

tisdag 5 januari 2010

LO: Semester 2009Har ännu "lite" oscrappat från vår semester i somras... Skall försöka få det gjort innan nästa semester börjar. :-)


För att få lite fart i scrappandet sökte jag igen efter en skiss, och hittade en lift utmaning hos Scraphuset. Jag gillar dethär fotot jättemycket, har det som screensaver på min mobil också. Bilden är tagen ute på däck när vi åker från Åland till Kapellskär. Observera gossens ballonghund! Det fanns en katt maskot, en utklädd människa, på färjan. Gossen var livrädd för den (och resten av resan också för alla andra utklädda människor...). På färjan fanns en rolig trollkarl som gjorde ballong djur, när han såg hur skräck slagen gossen blev av maskoten, vred han snabbt ihop en hund o sa "look-it´s a dog! Not a cat!"... ;-) Sötisen... Några minuter efter att fotot togs flög hunden iväg. :-(


LO:n är enkel, just the edge och lite stickerbokstäver egentligen, men jag tycker så om fotot!
Såhär såg ursprungliga LO:n ut:

BlogHop på Scraptorget

Om ni vill se mycket inspirerande på en gång rekommenderar jag BlogHopen på Scraptorget!!!

måndag 4 januari 2010

Inspiration

Tänkte länka här till höger olika inspirationsbloggar, maila eller kommentera detta inlägga om det är någon bra du känner till!

Ajattelin keräta blogiini erilaisia haaste ja luonnosblogeja, mailaa tai kommentoi tätä kirjoitusta jos tiedät joitakin kivoja sivuja!

tack! kiitos!

Födelsedagskort till Sandra


Skiss från Kortskissen, syns det? Greeting Farm Dahlia igen, nu lite snärtigare...Svårt, svårt, svårt med att få färgerna rätt på foto!...Alla Hjärtans dag

Lite små roligt (det är som en bild från min bakhylla...) att det dyker upp en tävling på Scrapptorget där man skall utgå från detta foto:Såhär ser mitt kort ut:Behövs motiveringar till hur jag blivit inspirerad? Spets, hjärtan, ljusrött och hjärtan...

Tänkte att jag har en tårta som påminner om bilden också, men kom inte på någon såhär direkt...

söndag 3 januari 2010

Bloggcandy!

Man kan vinna en massa fint candy hos Anna!:


Och Zozzo! (Kolla sarah Kay stämpeln i mitten :o !)

Helt sjukt! tänk om...

Tillbaks på jobb

En väninna skall återvända till jobbet efter flera år hemma. Eftersom hon visat sig ha attityd och sisu ;-) får hon ett kort med "Little Miss Attitude" från Gorjuss Girl.

Jag har gjort kortet efter skissen på Card of Maria´s:
Använde mig av puncinella, halvpärlor, foam blommor och bokstavs stickers denhär gången.

lördag 2 januari 2010

Födelsedagskort


Till en pojke som snart fyller år, printade TGF stämpeln och använde spillbitar från LO:n.

Magnolia lämmittelyhaaste

Behöver snart många babykort... Tänkte att jag söker upp en skiss och gör enligt den, det brukar ju ändå bli väldigt olika. En baby tror jag är flicka, en annan pojke och så tippar jag på en flicka till, men eftersom jag inte vet gjorde jag ett gulgrönt kort... Smartare kunde ha varit att göra ett pojkkort (kanske jag hinner ännu) eftersom jag faktiskt har ett flickkort på lager, ska blogga om det också. Endast en av mottagarna läser bloggen, månne hon gissar vilket kort jag tänkt på?... ;-)

Mitenköhän oikeassa haasteessa olisi suhtauduttu siihen etten noudattanut täysi annettua mallia?? Ruotsalaisissa haasteissa joita seurailen niistä saatetaan poiketa aika paljonkin...


EDIT: skissen...
Scrappat till Svensk scrapbookings skissDet är evigheter sedan jag scrappat något, så för att få igång mig sökte jag en skiss. De här fotona har jag försökt på tidigare, men då lyckades det inte. När jag såg skissen på "svensk scrapbooking" såg jag detta framför mig. Skissen finns här.


Jag har använt "just the edge", prima blomma och kantstans. Färgerna är tuffa fastän allt annat ät ju lite gulligt, balans?... Journalingen är dold, finns bakom stora fotot.

Fotona är tagna i somras då vi åkte på picnic några gånger. :-)

Mamma fyller 60
Dethär kortet gjorde jag redan i höstas och borde ha postat det förra veckan, för imorgon fyller mamma 60 år...
Jag tror jag utgick från en skiss. Pearl maker, klisterband, pärlfloss och embossade chipboard siffror.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...